02-04-15

box

box

 

Maken maakt gelukkig: bezig zijn aan een Art-box  bezorgt me een kinderlijke opwinding, net als vroeger toen ik sterk was in het aanleggen van zandpistes waarover knikkers konden rollen en die knikkers waren dan befaamde wielrenners.

De Art-box is bijna af en ik mis nu al de uren van nadenken en proberen. Niet dat het een artistiek meesterwerk is geworden, daarvoor is het technisch te simpel (collage van gedichten en foto’s), maar het levert een voldoening op die vooral te vinden is in de actie zelf.

Met gedichten ligt het anders: daar is het resultaat wel allesbepalend al blijft de schrijfarbeid en het spelen met woorden ook van belang. Een poëet is volgens het Griekse kernwoord een maker en dat is mijn raad aan iedereen die zich verveelt of gedeprimeerd rondloopt: maak eens wat. Het zal je op z’n minst opluchten en de tijd vliegt voorbij: je kijkt niet tegen de uren en muren op.

Het hoeft zoals gezegd niet altijd imponerende kunst op te leveren of een resultaat waar iedereen van opkijkt: het bezig zijn is primordiaal. Zoals je bij uitbreiding en met grote woorden kan zeggen: de zin van het leven is het leven zelf. Maar dan moet je werkelijk vibreren van leven.

de haan 2 apr. 15

08:12 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.