07-04-15

Theo Vrancken

het asielbeleid van Theo Vrancken

 

Kan het nog cynischer? Theo Vrancken wil asielzoekers laten betalen om zich in België te mogen vestigen. De opbrengst moet dienen om de uitwijzing van afgewezen asielzoekers te bekostigen.

Daarmee toont deze staatssecretaris het ware gelaat van minstens een deel van zijn partij: de harteloosheid.

Belangrijk is de signaalwaarde van zijn plannen: aan de bevolking wordt duidelijk gemaakt dat asielzoekers een probleem zijn, een ongewenst verschijnsel.

En dit terwijl onze grote morele codes (de christelijke, humanistische en socialistische) ons toch dwingen tot solidariteit met mensen in nood. Andere woorden voor solidariteit zijn barmhartigheid en mededogen. Het beleid van deze NVA’er is onbarmhartig en meedogenloos. Electoraal zal het hem geen windeieren leggen want onder invloed van rechts en extreemrechts schuift Vlaanderen meer en meer op in de richting van het groepsegoïsme. Ik ben een Vlaming maar ben daar niet fier op.

 

staf de wilde, de haan 7 apr. 15

09:07 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

"Kan het nog cynischer? Theo Vrancken wil asielzoekers laten betalen om zich in België te mogen vestigen. De opbrengst moet dienen om de uitwijzing van afgewezen asielzoekers te bekostigen."

Misschien toch eerst eens lezen waarover het echt gaat en dan pas oordelen...
zie http://www.n-va.be/persbericht/de-ministerraad-keurt-retributie-voor-verblijfsaanvragen-goed

Het beleid dat Francken voert is niet meer dan realistisch en evenwichtig. Hij is bv. de eerste om te erkennen dat echte vluchtelingen recht hebben op asiel. Hij wil meer studie- en arbeidsmigratie en minder gezinshereniging en regularisatie. Dat is ook perfect verdedigbaar want in bijna geen enkel land is er zo'n scheeftrekking tussen migranten die via gezinshereniging en regularisatie een vergunning krijgen en degenen die deze via studie- en arbeidsmigratie krijgen. België heeft in de voorbije 30 jaar massaal mensen een verblijfsvergunning gegeven via gezinshereniging en regularisatie (individueel of collectief) De cijfers zijn raadpleegbaar. Dergelijk migratiebeleid is gewoon onhoudbaar. In onze steden is bij de jeugd (bijna) een meerderheid nu al allochtoon (op zich hoeft dat nog niet zo'n probleem te zijn, ware het niet dat dat bepaald niet altijd allochtone jongeren zijn die onze waarden delen...). Dus is het wel goed dat we eigenlijk een staatssecretaris hebben die zich laat leiden door gezond verstand en niet door sentiment of door de belangen van pro deo advocaten (zoals Onckelinx) die zeer goed verdienen aan regularisatie-aanvragen

NB: degenen die hier illegaal zijn, die uitgeprocudeerd zijn en een uitwijzingsbevel genegeerd hebben dienen inderdaad, als laatste optie, gedwongen uitgewezen te worden. Want als je geen gedwongen uitwijzingen als stok achter de deur houdt, dan kan je natuurlijk net zo goed iedereen die hier komt een verblijfsvergunning geven.

Gepost door: demos | 07-04-15

De commentaren zijn gesloten.