02-05-15

Nepal

Nepal en Syrië

 

Valt het jou ook op dat de Syrische vluchtelingen blijkbaar niet meer bestaan nu een aardbeving Nepal verwoestend heeft getroffen? Nepal ervaar ik als een natuurramp en daar kan ik enkel het hoofd voor buigen en eventueel NGO’s steunen; Syrië en de bootvluchtelingen blijven voor mij een morele kwestie en daarbij kan je wel schuldigen aanwijzen of je moet de schuldvraag alleszins stellen.

Nu weet ik ook wel dat de Nepalese overheid door en door corrupt is en meer had kunnen doen voor de veiligheid van de behuizing maar meer kan ik daarover niet zeggen. Wel kan ik eraan toevoegen dat onze eigen politieke overheid zich weer eens hopeloos belachelijk heeft gemaakt door geen veldhospitaal mee te sturen met het B-Fastteam.  Er is zelfs even sprake van geweest om het team gewoon terug te trekken. Gelukkig bestaat er bij ons nog een publieke opinie om politici en hun administratie te dwingen uit pure schaamte om van hun domme plannen af te zien.

Bij mezelf stel ik jammer genoeg vast dat ik over Nepal geen gedicht kan schrijven en dat heeft te maken met een afwezigheid van verontwaardiging: over de aarde kan ik niet verontwaardigd zijn, zoals gezegd kan ik enkel zwijgend het hoofd buigen.

de haan 2 mei 2015

07:16 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.