26-05-15

Sepp Blatter

Sepp Blatter

 

Als voetballiefhebber moet ik nu een pijnlijk onderwerp aanraken: de dictatuur van Sepp Blatter bij de FIFA. De korte reportage in Terzake van gisteren maakte duidelijk dat deze Zwitser de vleesgeworden corruptie is.

En dat weten we al jaren: bijna ontelbaar zijn de journalisten die over deze verwaande kwast artikelen en boeken hebben geschreven, toch blijft zijn rijk van omkoping en duistere praktijken maar duren.

Zo vormt de FIFA een staat op zich, een staat die zich verheven waant boven alle wetgeving en mensenrechten.

Het radicaalste protest zou erin bestaan dat alle tv-zenders weigeren de wereldbeker voetbal nog uit te zenden: de Duitsers hebben dit gedaan met het wielrennen en dat heeft toch een schokje veroorzaakt.

Doch we zijn zo verslaafd aan het spelletje en er zijn zoveel commerciële belangen mee gemoeid dat zo’n extreme ingreep wel nooit zal gebeuren.

Zo moeten we samen de schande dragen van onder meer slavenarbeid in Qatar. Wat mij verwondert, is dat geen enkele rechtbank de moeite lijkt te doen om bewijzen te verzamelen en om de FIFA en haar Moboetoe aan te klagen. Hoelang kan de juridische wereld blind blijven voor de feiten?

de haan 26 mei 2015

09:54 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.