14-06-15

John Crombez

John Crombez

 

Crombez is dus met een overweldigende meerderheid verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse socialisten. Voor de partij is dit een goeie zaak: er is duidelijkheid, de leden willen een meer linkse koers varen.

De vraag blijft of één man een partij uit het moeras kan trekken: aan de persoon Crombez twijfel ik niet, wel aan de lokale afdelingen zoals die hier in De Haan waar de futloosheid van afstraalt.

Ik heb Crombez al twee keren horen spreken, telkens voor een bescheiden basisgroep wat bewijst dat hij er niet voor terugdeinst om onder de gewone mensen te komen – lid of geen lid.

Op mij maakte hij een verstandige en integere indruk: die man kent zijn dossiers en zijn argumentatie klopt in al haar helderheid.

Zelf ben ik aangesloten bij Groen maar ik ben een aanhanger van een linkse frontvorming. Alleen zo kan rechts tot de orde worden geroepen en kan er ooit een einde komen aan de besparingsdrift die in hoofdzaak ‘de kleine man’ viseert. Ik pleit niet voor kartelvorming: daarvoor zijn er te grote verschillen in partijcultuur en werking.

Maar dat waar links mee zou moeten ophouden is elkaar vliegen afvangen en onderlinge twisten in het publiek: dit bevordert enkel het succes van rechts. Ik zal Crombez  kritisch opvolgen: als hij of iemand uit zijn nieuwe ploeg uit de bocht gaat, dan zal ik dit ook zeggen.

de haan 14 jun. 15

06:47 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.