07-07-15

machinisten staken

machinisten dreigen met staking

 

De piepkleine vakbond van treinbestuurders heeft een doorlopende staking aangekondigd en dit voor elke zaterdag van de zomervakantie. Hiermee zouden zij doelbewust de gezinnen treffen die het al niet zo breed hebben en er ook eens een dagje tussenuit willen, bijvoorbeeld naar zee.

Om misverstand te vermijden zal ik maar zeggen dat ik een syndicalist ben in hart en nieren, maar juist daarom moet ik protesteren. Ik geloof in de noodzaak van de tegenkracht van het grote aantal om de overmacht van het kapitaal te temperen.

De zoveelste actie van de machinisten is volgens mij ‘gefundenes Fressen’ voor de antisyndicalisten om een verplichte minimale dienstverlening in te voeren en andere maatregelen die de vakbondswerking aan banden kunnen leggen.

Zo bezien zijn deze cynische treinbestuurders een Paard van Troje: ze zijn het syndicalisme binnen geslopen om het van binnenuit kapot te maken. De echte syndicalisten met nog enige zin voor maatschappelijke verantwoordelijkheid dienen hiertegen in opstand te komen, om te beginnen door zich in alle duidelijkheid  af te keren van dit machtsmisbruik.

 

 de haan 7 jul. 15

07:45 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.