08-07-15

Gaza in puin

Gaza in puin

 

Misselijk word ik van het woord ‘terrorisme’ als dat niet meteen gevolgd wordt door een verwijzing naar het staatsterrorisme. De oorlog in Gaza is één jaar voorbij, duizenden huizen,  woonblokken en ziekenhuizen werden herleid tot puinhopen, en heropbouw wordt onmogelijk gemaakt doordat Israël de bouwmaterialen tegenhoudt aan de grens.

Mocht het gaan om kinderen, je zou spreken van treiterij. Maar nu is dit het werk van volwassen gewaande politici en dan kan je enkel gewagen van een sadistisch staatsterrorisme.

Ik ben ervan overtuigd dat geen enkele jood zich veilig zal voelen, noch in Europa noch in het vroegere Palestina, zolang zij dit zionisme moreel én financieel blijven steunen. En ik weet het wel: er bestaan kritische joden doch zij laten te weinig van zich horen of hun stem wordt gesmoord door onze media – liever voeren die een charlatan als Michael Freilich op dan een jood die bedenkingen heeft bij de politiek van het uitverkoren land.

De term ‘beloofde land’ werd en wordt uitsluitend gebruikt in staten die aan racisme of onderdrukking deden of doen: Rhodesië, het Apartheidsregime en het zionistische Israël. Deze attitude is op termijn zelfvernietigend: er komen nu al signalen dat de bezetting van de Palestijnse gebieden zoveel geld kost dat de economie eronder lijdt.

Ik herhaal: een volk dat haat uitlokt, zal nooit in veiligheid kunnen leven.

 

 de haan 8 jul. 15

11:12 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.