09-07-15

in afwachting

in afwachting van

 

Wat deprimeert is afhankelijkheid, wachten op berichten die niet komen bijvoorbeeld. Ik kan hier een aantal afhankelijkheden opsommen die mijn stemming de laatste tijd vergallen, maar dat zou klinken als zelfbeklag.

De voorbije dagen 5 gedichten geschreven bij foto’s van Michel Everaert doch blijkbaar ‘werken’ die gedichten niet zo best zonder de afbeeldingen wat een slecht teken is: misschien zijn ze niet goed genoeg ofwel weten de lezers niet waarover het gaat. En ik moet nog veel bijleren om al die foto’s hier vlotjes te kunnen plaatsen bij het betreffende gedicht.

Over een aantal onderwerpen voel ik mij vandaag leeg geschreven: het is vervelend om te blijven herhalen dat de aanpak van de Griekse crisis mij vexeert. Voorlopig is dat onderwerp afgehandeld: wachten op de volgende zet van de vijandige kampen. ‘Vijandig’ is niet overdreven want afgezien van persoonlijke antipathieën en eigenbelang betreft het hier een botsing van twee ideologieën: de neoliberale versus de linkse.

Ik zou het kunnen hebben over de perverse rol van onze media, doch anderen hebben daar reeds voorbeelden van gegeven. De aanpak van de VRT bijvoorbeeld is erg ontgoochelend: zij nodigen steeds dezelfde opiniemakers uit, knippen in de informatie – het doet zowaar denken aan manipulatie van onze bevolking die blijkbaar opgezet moet worden tegen de Grieken in het algemeen en tegen Tsipras in het bijzonder. Ik vind dat die kerel bijzonder sterke zenuwen heeft, misschien omdat hij zich geruggesteund weet door het grootste deel van zijn volk.

Tegelijk begrijp ik een beetje de wrevel bij de Baltische staten en de gewezen Oostbloklanden: die hebben het zeer lastig gehad om de EU binnen te geraken en ze willen geen uitzondering voor Griekenland. Tevens nemen ze het Tsipras erg kwalijk dat hij is gaan onderhandelen met aartsvijand Poetin. Het is een kluwen. Wie ziet er nog klaar in?

 

de haan 9 jul. 15

11:51 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.