10-07-15

Tsipras buigt?

Tsipras buigt?

 

DM pakt op deze vrijdag uit met de vette kop: ‘Tsipras buigt’. Op mij komt dit over als een juichkreet en dat stemt me zeer droevig. Als er dan nog stond : ‘moet buigen’ dan zou ik deze kop beter kunnen verteren. Nu lijkt het erop of een ooit linkse krant instemt met de nederlaag van een links politicus.

Tsipras heeft inderdaad moeten toegeven aan een neoliberale overmacht vanwege een gebrek aan internationale solidariteit.

Dit kan het politieke einde betekenen van een man die vocht voor de waardigheid van zijn volk: het Grieks parlement kan zijn akkoord met de schuldeisers verwerpen, dan krijgen we wellicht nieuwe verkiezingen met een waarschijnlijke overwinning voor rechts. Met als gevolg: ‘business as usual’.

De buitenlandse banken triomferen, het IMF triomfeert en de EU en de ECB. En vooral is dit de zegepraal van een ideologie: het meedogenloze neoliberalisme. Dit is een trieste dag.

 

, de haan 10 jul. 15

08:21 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooi artikel ivm. Guy Verhofstadt in De Morgen, geschreven door Peter Mertens (PVDA) : "Beste Guy Verhofstadt, van uw maandloon kunnen 40 Griekse families leven...". Of : hoe worden wij door de liberale politiek een rad voor de ogen gedraaid... ?

Gepost door: Peter H. | 13-07-15

De commentaren zijn gesloten.