12-07-15

The Invader

The Invader (Nicolas Provost)

 

Geheel tegen mijn slaapgewoonten in ben ik tot half twee opgebleven om deze Belgische film te volgen. Het is een sociaal drama en een erotische film tegelijk.

Iedereen kent de opening: twee zwarten spoelen aan op een strand en de sterkste (die het hoofdpersonage zal blijken te zijn) moet niet enkel zijn gezel uit het water slepen, hij ziet ook een naakte vrouw over het strand schrijden. Deze sequens komt lichtjes belachelijk over omdat ie zo kunstmatig lijkt, maar in de loop van het verhaal krijgt die een symbolische betekenis.

Het sociale drama bestaat uit het lot van clandestiene arbeiders in het Brusselse die uitgebuit worden door een gangster, nochtans een rasgenoot. Details vertel ik niet omdat zoiets  de spanning wegneemt.

Ten tweede heb je het thema van de droomvrouw of moet ik zeggen: droomseks. Het hoofdpersonage volgt geobsedeerd een verrukkelijke vrouw en met zijn natuurlijke charme slaagt hij erin haar te overtuigen en kan hij haar in extase brengen. De natte droom van elke potente vent. Noem het eventueel: van elke macho, als je dat verkiest.

Ik raad deze rolprent aan omdat het sociale aspect zo universeel is en nog dagelijks tot de werkelijkheid behoort. De natte mannendroom lijkt me eveneens universeel al is dat moeilijker te bewijzen.

de haan 12 jul. 15

08:39 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.