14-07-15

nucleair akkoord

nucleair akkoord met Iran

 

Een historisch akkoord, zo wordt ons toegegooid en iedereen moet het geloven. Iran wordt onderworpen aan een dagelijkse controle om te vermijden dat het kernwapens aanmaakt.

In ruil daarvoor wordt de economische boycot opgeheven en het eerste dat je hoort vermelden is dat de VS nu opnieuw wapens gaan leveren aan Teheran.

En dan moeten wij aannemen dat zoiets de vrede in het Midden-Oosten zal bevorderen. Als er vandaag daar gevochten wordt, dan gebeurt dit niet met kernwapens maar met conventionele (als je onder meer de bommen van Assad nog ‘conventioneel’ mag noemen).

Ik ken niet precies de verdeling van de invloedssferen van Iran en Saoudi-Arabië, van sjiieten en soennieten: het kost me moeite om die uit elkaar te houden. Maar ik weet met zekerheid dat de wapenleveringen en financiële steun uit deze extreme moslimlanden geen goed doen aan de zaak van de vrede. (Tussen haakjes vind ik het zeer hypocriet dat het Westen met de USA op kop in S-A nog altijd een bondgenoot ziet als je onder meer bedenkt dat deze staat verantwoordelijk is voor de haatpredikanten bij ons.)

Mij lijkt dit nucleair akkoord dan ook een schoolvoorbeeld van ‘window dressing’ , van schone schijn.

Het gebeurt volgens mij ter wille van Israël dat de enige nucleaire macht moet blijven in het M-O. En dat nu protesteert omdat hun aartsvijand Iran financieel en militair machtiger zal gemaakt worden. Wat de vraag oproept wat de Amerikanen gaan doen om dit akkoord te compenseren?

Kortom, ik vind dit akkoord alleen maar ‘historisch’ in de zin dat het een illustratie is van het volksbedrog waarmee wij leven.

 de haan 14 jul. 15

20:18 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.