30-07-15

Obama in Afrika

Obama speecht in Afrika

 

Tijdens zijn reis door Oost-Afrika heeft Obama enkele opmerkelijke speeches uitgesproken. Hij verdedigde de zaak van de mensenrechten en in het bijzonder de homorechten.

Mooi zo. Het is enkel afwachten of al deze prachtige frasen ook door daden zullen gevolgd worden. En met daden bedoel ik in deze context een selectieve ontwikkelingssamenwerking (meer steun aan lande die het goed doen inzake deze rechten) en liefst van al fair trade.

Voor mij blijft Barack Obama toch vooral de president met uitmuntende tekstschrijvers en hij bezit de persoonlijkheid en de bevlogenheid om deze teksten  met overtuiging over te brengen.

Doch wat zijn concrete beleid betreft, zie in hem nog te veel een oorlogspresident en een believer in de ongeremde vrijemarkteconomie.

De vraag is of het anders kan zolang de Amerikanen zo schizofreen stemmen: tweemaal kozen ze een Democraat als leider van het land en tweemaal een Republikeinse meerderheid die deze Democraat kon en kan blokkeren. Mij blijft het een raadsel wat het volkje van de USA nu eigenlijk wil?

 de haan 30 jul. 15

06:44 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.