03-09-15

mensensmokkelaars

de gangsters van de mensensmokkel

 

Wie fel tekeer gaat tegen mensensmokkelaars zou moeten beseffen dat onze politiek ruimte schept voor het opduiken van deze boeven? Het verschijnsel is niet nieuw.

In de jaren 1920 had je de ‘drooglegging’ in de USA waardoor heel de productie van en handel in alcoholische dranken in handen kwam van de maffia. Mensensmokkelaars kennen we ook uit Wereldoorlog II toen allerlei grenzen gesloten. Deze lijst van voorbeelden is zeker niet exhaustief.

Samengevat: illegaliteit lokt gangsterisme uit.

Dit is vandaag niet enkel een Europees probleem, integendeel: vluchtelingen worden weinig of niet geholpen door de schatrijke oliestaten die liever sporttempels bouwen om hun bevolking zoet te houden.

Zeggen dat dit te maken heeft met de islam is pertinent onjuist. Een van de vijf pijlers of zuilen van de islam is juist de zakaat, een begrip dat te vergelijken is met de christelijke naastenliefde. Trouwens: lees de koran en je zal merken dat daar tientallen oproepen in staan om zich te ontfermen over de zwakkeren.

Wat betekent dat de koningen en leiders van de oliestaten ‘foert’ zeggen tegen hun eigen geloof en godsdienst: hun ware god is het geld geworden.

Wij, Westerlingen, moeten daarop blijven hameren: de lasten moeten billijk en menswaardig worden verdeeld. Er kan gedacht worden aan een sportieve en culturele boycot zolang de Arabische onverschilligheid aanhoudt. En bij elk bezoek zouden onze vorsten en politici daarover moeten praten, niet terloops maar op een bevlogen manier.

De oliestaten zijn wel heel gul met het leveren van wapens – eigenlijk een probleem dat een aparte tekst verdient – maar de barmhartigheid beoefenen zoals hun eigen godsdienst het voorschrijft, daar komen ze niet of nauwelijks toe.

Sprekende over mensensmokkelaars zou men deze feiten steeds in gedachten moeten houden.

de haan 3 september  15

 

10:36 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.