04-09-15

Beke en Homans

Homans en Beke in De Morgen

 

Vandaag moet ik reageren op twee koppen in DM. Ten eerste wil Wouter Beke (voorzitter CD&V) militair tussenkomen in Syrië. De waarheid is dat het Westen zichzelf in een Catch 22 heeft gewrongen: Assad aanvallen betekent IS versterken, en omgekeerd IS onder vuur nemen komt neer op de versterking van de bloederige dictator. Militair ingrijpen had moeten gebeuren in de beginfase van de burgeroorlog. Toen bestond de rebellie uit gematigde moslims, de wreedaardige fanatici zijn er pas later bijgekomen, voor een deel juist vanwege deze passiviteit van het Westen. Intussen hebben de bombardementen van Assad reeds het leven gekost aan meer dan 200 000 burgers. Hele woonwijken zijn vernield. Dit had men kunnen voorkomen door meteen de vliegvelden van Assad te liquideren.

Ten tweede laat Liesbeth Homans (NVA) zich opmerken met deze cynische uitspraak: ‘Wie een woning heeft in Syrië, heeft geen recht op een onderkomen bij ons.’

Stel je voor dat de Fransen, Britten en Nederlanders deze lijn hadden aangenomen tijdens onze twee wereldoorlogen: duizenden Belgische vluchtelingen hadden zich moeten overleveren aan de gruwelen van de Duitsers.

Naar mijn mening vertegenwoordigt Homans een vleugel binnen de NVA die inhoudelijk quasi identiek is aan het VB. Het feit dat zij daarvoor applaus krijgt van een steeds groter wordend deel van de Vlaamse bevolking, zegt veel over onze mentale gezondheid. Deze Vlamingen durven zichzelf christelijk te noemen: hebben die dan nog niets vernomen over de naastenliefde?

 de haan 4 sep. 15

08:29 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

De gehele geschiedenis leert ons dat mensen steeds ruzie maken om drie dingen : GELD+GOD+GAT. Zo lang of dat men dat niet inziet, zal de geschiedenis zich steeds blijven herhalen.

Gepost door: Peter H. | 04-09-15

"Toen bestond de rebellie uit gematigde moslims, de wreedaardige fanatici zijn er pas later bijgekomen, voor een deel juist vanwege deze passiviteit van het Westen. Intussen hebben de bombardementen van Assad reeds het leven gekost aan meer dan 200 000 burgers. Hele woonwijken zijn vernield. Dit had men kunnen voorkomen door meteen de vliegvelden van Assad te liquideren."

Kortom: het is weer (deels) de schuld van het westen. Maar had de VS vroeger militair ingegrepen dan ging dat ongetwijfeld ook voor hevige kritiek gezorgd hebben. Bovendien denk ik toch niet dat het zo simpel is als u het voorstelt, dan men door te bombarderen zomaar burgerslachtoffers kan voorkomen of een oorlog kan stopzetten (het tegendeel blijkt vaak het geval...)

"Ten tweede laat Liesbeth Homans (NVA) zich opmerken met deze cynische uitspraak: ‘Wie een woning heeft in Syrië, heeft geen recht op een onderkomen bij ons.’"

Homans weet goed genoeg dat het toch nooit gecontroleerd kan worden of de zogenaamde oorlogsvluchtelingen al dan niet over een eigen woning beschikken. Zij zullen dus toch allemaal een (sociale) woning toegewezen krijgen. Homans wil hiermee dus louter een deel van haar achterban paaien.

"Stel je voor dat de Fransen, Britten en Nederlanders deze lijn hadden aangenomen tijdens onze twee wereldoorlogen: duizenden Belgische vluchtelingen hadden zich moeten overleveren aan de gruwelen van de Duitsers."

Die vergelijking raakt om diverse redenen natuurlijk kant noch wal. Trouwens, sinds wanneer is België een buurland van Syrië?

Gepost door: demos | 05-09-15

De commentaren zijn gesloten.