05-09-15

helpen helpt

Helpen helpt

 

Mag ik even persoonlijk worden? Ik doe mee aan de actie ‘Helpen helpt’ maar dan op mijn eigen manier, namelijk door een storting. Reden: al mijn overbodige spullen heb ik onlangs nog weggeschonken aan een ander goed doel.

Ik wijs erop dat giften aan een erkende ngo of vzw vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar zijn. Zo kan de burger zelf bepalen wat er met z’n geld gebeurt: je kan de huidige besparingswoede corrigeren.

Nogmaals wijs ik erop dat helemaal niets doen in strijd is met onze grote ethische codes. Wie de vluchtelingen verwenst of de rug toekeert, die kan zich geen christen meer noemen, geen humanist noch socialist. Die denkt alleen aan ‘Eigen Volk Eerst’ en dat is groepsegoïsme.

Bovendien twijfel ik er sterk aan of deze burgers wel iets doen voor dat ‘eigen volk’. Is het niet zo dat wie zich inzet voor de Derde Wereld ook bekommerd is om onze eigen Vierde Wereld? Terwijl de onverschilligaards voor elke nood onverschillig blijven.

de haan 5 sep. 15

07:29 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ik juich deze spontane acties toe en ik overweeg zelfs om zelf iets te storten als het mensen ter plaatse rechtstreeks ten goede komt.
Waar ik echter niet aan meedoe, dat is het demoniseren van iedereen die vindt dat er strikte grenzen moeten gesteld worden aan het aantal niet-EU vluchtelingen die de overheid hier kan opnemen en onderhouden. Ik vind dan ook dat niemand kan gedwongen worden om solidair te zijn met vluchtelingen uit Syrië. Want Syrië behoort niet eens tot onze ruime politieke gemeenschap (de EU).
Dus wie wil helpen en wie een vluchteling in huis wil nemen en onderhouden (jawel, want mensen die onze taal en cultuur helemaal niet kennen, kunnen niet zomaar op korte tijd werk vinden en in hun eigen onderhoud voorzien): prima, maar laat degenen die dat niet willen met rust aub en demoniseer en stigmatiseer hen niet allemaal als onmensen of racisten, want dat getuigt volgens mij pas van een gebrek aan verdraagzaamheid en menselijkheid.

Gepost door: demos | 05-09-15

De commentaren zijn gesloten.