10-09-15

De Afspraak

De Afspraak

 

Deze avond ben ik positief gestemd. Om drie redenen. Een goeie vriend is met mij komen fietsen, gevolg: geen rugpijn. Ten tweede dank ik de  VRT, ze hebben met ‘De Afspraak’ een programma geïntroduceerd dat alle lof verdient. Het duurt precies lang genoeg opdat vrij grondig op de items kan worden ingegaan en de presentator bezit de gave om zijn gasten te laten uitpraten. Vandaag volgde daarop Terzake dat eerst om 11 uur stond geprogrammeerd en een schamele 36 000 kijkers haalde: dit is gelukkig rechtgezet.

Ten derde voel ik me in naam van de vluchtelingen dankbaar om al de vrijwilligers die zich inspannen om de noodsituatie draaglijk te maken. Een aantal van mijn lezers is daarbij: ik ben er trots op dat ik dergelijke lezers heb.

Zelf doe ik gezien mijn mogelijkheden mijn ding: ik blijf schrijven en geld storten. Niet genoeg, maar als iedereen zijn bijdrage levert, komen we tot een verbetering van de situatie.

In elk geval was dit een dag om met enige voldoening aan terug te denken. De grote Engelse dichter John Donne schreef in de 17de eeuw: ‘No man is an island’. En was het niet Zjef van Uytsel die in onze jeugd zong: ‘Je kan niet zonder de anderen’?

de haan 10 sep. 15

22:16 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.