26-09-15

Carl Devos

schande over Carl Devos

 

Daarnet een bericht gekregen van mijn nichtje: zij volgt les bij professor Carl Devos. Nu heeft die kerel het bestaan om BDW los te laten op zijn studenten: een vrije tribune zonder enige duiding of wederwoord. Ik vind dit een regelrechte schande: mijn nichtje met linkse sympathieën is onder de indruk van de Antwerpse demagoog. Hoe kan het ook anders: die kornuit is bijzonder welbespraakt en intelligent. Maar om te doorgronden wat er schuilt achter zijn schijngeleerde woorden moet je wel wat ouder zijn dan een student.

Ik noem BDW een rattenvanger: hij speelt verleidelijke melodietjes, alle ratten volgen hem maar ze verzuipen. Zo zal het gaan met Vlaanderen indien het BDW volgt in zijn retoriek: we worden een egocentrisch en xenofoob volkje met onmiskenbare fascistoïde trekjes in de zin van ‘de leider zegt dus zal het wel waar zijn’.

Dat een academicus hieraan meewerkt gaat mijn verstand te boven: dit is puur machtsmisbruik want waarschijnlijk moeten zijn studenten dan ook nog de woorden van BDW memoriseren en op het examen reproduceren.

de haan 26 september 15

00:17 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ten eerste nodigt Carl Devos elk jaar iemand anders uit. Elio Di Rupo of Bruno Tobback zijn ook al aan de beurt geweest.
We weten natuurlijk allemaal dat de meeste politieke en sociale wetenschappers links georiënteerd zijn. Zo maakt Carl Devos ook geen geheim van z'n SP.A-lidkaart. Nu zou het wel echt erg zijn mocht dat ook betekenen dat hij als academicus ook enkel maar gelijkgezinde politici aan bod laat komen. Dat hij enkel hen spreekrecht zou geven, en dat de voorzitter van de grootste Vlaamse partij dat recht niet gegund zou zijn.
Ten tweede heeft BDW een (empirisch) goed onderbouwde, doordachte visie . Wat hij vertelt over de vluchtelingencrisis lijkt me een stuk geloofwaardiger en gefundeerder, dan wat de VRT of 'de Standaard' mensen wil doen geloven.
Ik heb de lezing van BDW integraal bekeken en beluisterd, dus misschien eerst kijken en dan oordelen...
zie https://www.ugent.be/nl/actueel/nieuws/openingscollege-bart-de-wever.htm

"Dat een academicus hieraan meewerkt gaat mijn verstand te boven: dit is puur machtsmisbruik want waarschijnlijk moeten zijn studenten dan ook nog de woorden van BDW memoriseren en op het examen reproduceren."

Wat zou het. Wat een onzin toch...

"Maar om te doorgronden wat er schuilt achter zijn schijngeleerde woorden moet je wel wat ouder zijn dan een student."

Een intelligent iemand met rechtse ideeën is blijkbaar dus een schijngeleerde. Een intelligent iemand met linkse idee is een echte intellectueel.

Studenten moeten blijkbaar ook beschermd worden tegen de ideeën van Bart De Wever. Geldt dit dan ook tegenover de totalitaire ideeën van iemand als di Rupo?

Gepost door: demos | 26-09-15

Hihi; net goed!

Gepost door: jelle versypt | 27-09-15

Ik hoorde eens een man vertellen over hoe in zijn tijd men op school een standpunt zo goed mogelijk moest verdedigen.
Daarna kwam er een nieuwe opdracht: verdedig eens het tegengestelde standpunt, zo goed mogelijk.
Mensen moesten dus zo goed mogelijk een standpunt verdedigen waar ze het niet mee eens zijn, om zo te begrijpen wat de argumenten van de tegenstander precies wel en niet zijn. Uiteraard ook met het risico dat dat andere standpunt misschien zo idioot nog niet is, en heel misschien zelfs gewoon het juistere, betere standpunt.
Dat soort dingen interesseert iemand als Staf De Wilde niet, in het educatieve proces van woord en wederwoord. Staf De Wilde weet welke opinie juist is. Studenten hebben geen immuniteit, en worden hopeloos geïnfecteerd door de woorden van de spreker. Zij kunnen niet voor zichzelf denken. Er zit dus niets anders op dan de tegenstander gewoon het spreken te beletten.

Ik kan bepaalde ideeën die ik idioot vind wel honderdduizend keer horen. Ik zal niet van mening veranderen, omdat veranderen van mening te maken heeft met de kwaliteit van de meningen, en niet het aantal keer dat je een mening hoort.

Gepost door: Bé De Laer | 27-09-15

De commentaren zijn gesloten.