26-09-15

Vermeersch in Humo

het debat Lanoye- Vermeersch in Humo

 

Het twistgesprek tussen de kunstenaar Tom Lanoye en de filosoof Etienne Vermeersch heb ik te laat kunnen volgen omdat ik in het buitenland verbleef, meer bepaald op een Grieks eiland waar  we geprobeerd hebben de lokale economie concreet te steunen.

In het algemeen moet ik zeggen dat de filosoof overschot van gelijk heeft: zijn betoog getuigt van heel wat meer nuance, diepgang en kennis dan het schotschrift van de talentrijke schrijver die zich aan zijn talent te buiten is gegaan: goed kunnen schrijven betekent nog niet dat men wijze dingen vertelt.

Op één punt ga ik met Vermeersch niet akkoord: hij doet nogal laatdunkend over de inbreng van vluchtelingen en migranten in ons sociaal weefsel. Aan Vermeersch stel ik de concrete vraag wat hij het liefste heeft: op zijn ziekbed verzorgd te worden door een ‘allochtone’ verpleger/verpleegster of door helemaal geen? Ik raad Vermeersch aan het werk van zijn Nederlandse collega Rutger Bregman eens wat aandachtiger te lezen dan zal hij misschien tot het inzicht komen dat wij inwijkelingen weldegelijk nodig hebben. En niet om op onze kosten te komen leven maar om een bijdrage te leveren aan onze sociale zekerheid.

 de haan 16 september 15

01:18 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.