30-09-15

anoniem

Eindelijk heeft iemand het begrepen: ik hou niet van schuilnamen. Wie een eigen mening heeft die moet zich durven bekend te maken. En als die mening beleefd is geformuleerd en voorzien van argumenten dan kunnen we verder praten. Maar als een reactie racistisch of beledigend overkomt, dan wordt ze verwijderd.

Dit betekent niet dat ik altijd zelf zal antwoorden: ik vertrouw zeer sterk op Artman . Die kan het doen in mijn plaats.

08:19 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ik zie niet in waarom ik mij hier kenbaar moet maken. Als je op straat loopt, dan staat toch ook je naam niet op je gezicht geschreven? Het is trouwens zeker niet zo dat ik anoniem surf, ik geef gewoon mijn naam niet op op deze blog en ik heb mijn redenen om dat te doen. (die hebben deels te maken met de intolerantie van sommigen tegen bepaalde meningen, wat ik hier ook al ondervonden heb...) Waarom is dat zo moeilijk om dat te respecteren?
Bovendien doet het toch niet echt ter zake of ik nu onder 'jan', 'pier' of 'pol' berichten stuur, het gaat om de ideeën. Ik heb ook altijd dezelfde nicknaam aangehouden voor de duidelijkheid.
Ik heb persoonlijk zo'n licht vermoeden dat mocht ik telkens uw visie onderschrijven, dat mijn anonimiteit dan niet of veel minder een probleem zou zijn.
Ik zou natuurlijk ook onder een fictieve naam kunnen chatten, maar dat doe ik niet omdat dat niet eerlijk zou zijn tegenover de persoon die dezelfde naam heeft als mijn fictieve naam.

Gepost door: demos | 30-09-15

"Wie een eigen mening heeft die moet zich durven bekend te maken. (...) ik vertrouw zeer sterk op Artman . Die kan het doen in mijn plaats."

Ik begrijp het: K. Artman mag anoniem zijn, want hij/zij verkondigt niet zijn/haar eigen mening, maar de uwe.

Gepost door: Bé De Laer | 30-09-15

"Ik heb persoonlijk zo'n licht vermoeden dat mocht ik telkens uw visie onderschrijven, dat mijn anonimiteit dan niet of veel minder een probleem zou zijn."

Dat "licht vermoeden" van u, demos, heb ik alleszins elders al vaak bevestigd gezien. Meer dan de anonimiteit zelf, is het anonieme dissidentie die hen stoort.

Gepost door: Bé De Laer | 30-09-15

ik vrees dat je het respect en de tolerantie voor het vrije woord in vlaanderen wat overschat. dat mag, maar ik ga er mijn veiligheid en die van anderen niet voor in gevaar brengen. bovendien, als je iets hoort/leest wat je raakt, wat maakt het dan uit uit wiens mond/pen het komt?

Gepost door: zerp | 30-09-15

De commentaren zijn gesloten.