04-10-15

zie nu mijn Facebookpagina

ruimer antwoord aan Mark Van de Voorde

 

Mark Van de Voorde, gewezen hoofdredacteur van Kerk en Leven (Het Parochieblad) heeft gereageerd op mijn tekst over de Poolse homopriester.

Hij heeft het vrijwel uitsluitend over het celibaat, over het geval van Gheluwe zwijgt hij. Dit is de kunst van de katholieke kerk: de stilte, zwijgen over hun misdaden. Miel Cools heeft er een luchtig liedje over gezongen: ‘Boer Bavo kneep de katjes in het donker’.

De werkelijkheid is niet zo luchtig: miljoenen mensen zijn ongelukkig gemaakt door de seksuele moraal van deze kerk, de geestelijken zelf en hun slachtoffers. Men mag kiezen wat men het ergste vindt.

De seksuele moraal van het katholicisme is een masturbatiecultuur: dit is niet zo erg voor hen want ze hebben er iets schitterend op gevonden. Met name het sacrament van de biecht: zondig zoveel je wilt, als je het maar ‘oprecht’ gaat opbiechten daarna kan je verder zondigen , weer gaan biechten ad infinitum.

Ik vervloek deze moraal van hypocrisie en schijnheiligheid, een moraal van het verborgene en van de duisternis. En ik zeg in alle duidelijkheid: in het bijzonder het verplichte celibaat (niet het vrij gekozene) is verantwoordelijk voor een pak ellende.  Wat gebeurt er met pedofiele geestelijken: ze worden overgeplaatst en kunnen veelal hun perversiteit verder zetten met nieuwe slachtoffers.

Deze kerk dekt deze feiten toe met de mantel der liefde. Heel wat minder liefde brengt ze op voor homoseksuelen: die worden onmiddellijk geschorst of uitgestoten. En dan vindt Van de Voorde het oneerlijk dat ik zoiets zeg.

Ik ben geen homo, maar ben wel bevriend met homo’s. Voor mij is liefde gewoon liefde, om het even tussen wie dat heerlijke fenomeen bestaat: hetero’s of homo’s.

Merkwaardig genoeg heeft de grote profeet van het christendom, Jezus van Nazareth, hierover weinig gezegd (tenminste niet als we afgaan op de evangelies die uiteraard geen betrouwbare historische bron zijn). Jezus heeft de overspelige vrouw vergeven. Over de begeerte zei hij: ‘Het is beter te huwen dan te branden’. Ik vat dit op als ‘branden van begeerte’, men kan het ook opvatten als eeuwig branden in de hel. Alweer mag je kiezen wat jij het ergste vindt.

Lezers zullen opmerken dat ik nu kwaad ben. Mijn antwoord luidt: ‘neen, ik ben woest!’ In mij sluimert een levenslange woede jegens deze smeerlapperij – een ander woord kan ik niet bedenken voor zo’n seksuele moraal. Want ook ik ben een slachtoffer. Hoewel ik al rond mijn 20ste finaal gebroken heb met kerk en geloof, leeft alles verder in mijn onderbewuste. Daarin zit nog steeds deze katholieke gelijkstelling: seksueel genieten is een doodzonde. Seks is in wezen enkel toegestaan als het gebeuren leidt tot procreatie. Seks om de seks is verboden.

Te overwegen valt het feit dat deze moraal bedacht is door oude mannen, onder meer de kerkvader Augustinus die een heel losbandig jong leven heeft geleid maar op latere leeftijd blijk heeft gegeven van een angst voor het vrouwelijk orgasme (lees zijn ‘Confessiones’ of lees ‘Geschiedenis van het seksuele probleem’ van Jos van Ussel).

Wees op je hoede voor oude mannetjes die jou komen zeggen hoe je moet leven. Zoek uit hoe ze  zelf waren in hun potente jaren. Kardinalen en de paus zelf zijn oude mannetjes: dit is geen toeval.

Zo is Rome: een kliek van oude ventjes die sukkelen met hun potentie. En ze spreken volgens deze denkwijze: ‘ik geen plezier, dan jij ook geen plezier’.

de haan 4 oktober 15

08:53 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Te laat. Als Stafs oudleerling heb ik hem zo laten zweten, zwoegen en tranen plengen dat hij voor de rest van zijn dagen Gods carte blanche krijgt. En hij heeft mij dat vergeven en de andere wang toegekeerd.

Gepost door: zerp | 04-10-15

@Guy De Vries. U bent duidelijk ook beter in het vinden van splinters in andermans ogen, dan het opmerken van de balk in de uwe.

Misschien een goede zaak dat god niet bestaat: hij zou zich te pletter schamen voor idolate volgelingen als u, die zo spectaculair de boodschap van liefde hebben gemist en zich sadistisch verkneukelen in martelingen in het hiernamaals.

Gepost door: K. Artman | 04-10-15

@GDV : SIMPELE ZIEL !
@Staf : mooie tekst mét gewoon dé waarheid. 't Wordt tijd dat bij velen de 'schellen' van hun ogen vallen.

Gepost door: Peter H. | 05-10-15

@GDV : wanneer ik uw teksten nog eens herlees, huiver ik... Doet mij denken aan de perscampagnes van het moslim-extremisme : men heeft het aldaar ook over branden, honden, ongelovigheid. Daar gaat men nog een stapje verder en toont men de dolk alvorens men tot een gruweldaad overgaat. Nogmaals het bewijs dat godsdienst-extremisme gewoon crapuleus is !

Gepost door: Peter H. | 05-10-15

De Kerk en ook de andere godsdiensten zijn het slachtoffer geworden van hun eigen opdringerig gedrag. Een mens met enige maturiteit én gezond verstand gelooft niet meer in deze sprookjes !

Gepost door: Peter H. | 05-10-15

@Yelle Verstuyft : ik ben het daar niet mee eens.
Iets wat wordt opgelegd/opgedrongen door een groep fanatici, loopt slecht af op termijn... .

Gepost door: Peter H. | 06-10-15

@Yelle Verstuyft : gewoon zeggen DIT IS NIET CORRECT is gewoon niet correct. Er is nog niemand geweest die het effectief heeft bewezen, wel baseert men zich op geschriften,overlevering, verhalen,... Kortom : geen tastbaar bewijs. Zich laten indoctrineren en vervolgens doctrineren is maatschappelijk niet meer aanvaardbaar in een beschaafde wereld. Dat we te kampen hebben met oorlogen is juist, te wijten aan fanatisme voorvloeiend uit godsdienstige overtuiging. Eén iemand slaat inzake nagels met koppen : Prof. Etienne Vermeersch. De rest is larie en apekool !

Gepost door: Peter H. | 06-10-15

@YV : uw gedachtengang is gewoon niet te verantwoorden. Een stempel geven aan mensen die een bepaalde visie niet volgen, is gewoon verkeerd. Fanatici die hun wil al dan niet extreem willen opdringen zijn verkeerd en onmenselijk. Zie maar bvb. naar nu IS, vroeger de inquisitie van de katholieke kerk. Hoe veel mensen zijn hiervan het slachtoffer geworden, gewoon door de fanatieke denkmethodiek van enkelingen, geholpen door volgelingen die blindelings bevelen uitvoeren ?! Dit kan niet meer in de hedendaagse tijd. Mensen hebben rechten, van gelijk welke strekking.

Gepost door: Peter H. | 07-10-15

@YV : een gezond denkende mens maakt zichzelf niets wijs, echter, fanatici proberen andersdenkende mensen (in uw visie de ongelovigen) blaasjes wijs te maken... ? Moeten wij deze onzin nog slikken ? Ik denk het niet !

Gepost door: Peter H. | 07-10-15

De commentaren zijn gesloten.