06-10-15

Linkebeek uitbreiding

Linkebeek

 

In principe heeft voogdijminister Liesbeth Homans (NVA) gelijk: ook in Linkebeek moet de taalwet worden nageleefd. In de praktijk zijn er echter twee obstakels: het francofone superioriteitsgevoel van de MR-kliek rond Damien Thiéry die zelf wel voldoende Nederlands kent maar koppig weigert het te gebruiken in bestuurszaken.

Ten tweede is er de demografische ontwikkeling: Linkebeek was Vlaams maar door de inwijking van francofonen uit Brussel is de bevolking overwegend Franstalig geworden: dat blijkt uit elke verkiezingsuitslag.

Ik zie maar één remedie: maak Brussel weer aantrekkelijk om er te wonen en te blijven wonen, maak onze hoofdstad opnieuw leefbaar ook voor welgestelde francofonen. Dit zal grote inspanningen vergen en een visie op de langere termijn die je van de NVA niet kan verwachten. Deze partij heeft geen enkel respect voor de Brusselaars: Brussel kan hen in wezen gestolen worden, hun hoofdstad is Antwerpen. Maar de korte termijnoplossing van Homans haalt niets uit: de nieuwe Vlaamse burgemeester heeft zijn benoeming zelfs met tegenzin aanvaard – die man weet ook wel dat hij machteloos staat.

staf de wilde, de haan 6 okt. 15

08:45 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.