07-10-15

de goden

Wat het bestaan der goden betreft verwijs ik graag naar Richard Dawkins die alle godsbewijzen vakkundig heeft weerlegd. Ik spreek het liefst over goden omdat zoiets gemakkelijker is als bewijskracht.

Wij geloven niet meer in de Germaanse, Griekse, Romeinse en Egyptische goden en het Hindoe-veelgodendom vinden wij lichtjes komisch. Waarom zouden de monotheïsten dan wel gelijk hebben, waarom zou hun enige god dan wel bestaan? Bekijk de geschiedenis: elk monotheïsme heeft zijn geloof kunnen opdringen via militaire strijd. En vervolgens via indoctrinatie. Tot op de dag van vandaag.

Goden zijn wensdromen van mensen die niet kunnen leven zonder 'een goede vader' die speciaal voor hen zal zorgen.

Dit is onzinnig omdat die goede vader helemaal niet zo goed is: waar was die god bijvoorbeeld in de gaskamers en andere uitroeiingskampen? En een god voor privégebruik vind ik zeer egoïstisch.

08:38 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

@ Staf : Fijn om weer een mooie -en geargumenteerde tekst te mogen lezen. Hopelijk houden fanatici nu eindeijk eens op op met hun oeverloze commentaren waarbij mijn nekhaar omhoog komt (net zoals van mijn Jack Russell wanneer hij kwaad is). Mvg, PH.

Gepost door: Peter H. | 07-10-15

De commentaren zijn gesloten.