07-10-15

dilemma

dilemma

 

Wanneer mag je commentaar leveren: indien je alle feiten kent of wanneer je afgaat op principes, intuïtie en empathie? Ik sta dikwijls voor dit dilemma.

Om te beginnen geloof ik net als Etienne Vermeersch in de noodzaak om zoveel mogelijk feiten te kennen. Doch om persoonlijke redenen ben ik daartoe niet altijd staat: vooral mijn zitpijn belet me dat, ik kan niet langer dan een uurtje hier voor het scherm blijven zitten. Ik verwacht dan ook van mijn lezers dat ze mijn teksten aanvullen of corrigeren met exacte gegevens.

Bovendien is het zo dat empathie en aanvoelen mijn sterkste wapens zijn: ik kan veel mensen begrijpen en kan voorvoelen waar het probleem zit. Dit betekent nog niet dat ik een oplossing in huis heb. Daarom noem ik mezelf een zoekende geest: ik ben geen paus van Rome die de waarheid oplegt, meer dan een weg aanwijzen kan ik niet. Ik reken op lezers die zelf nadenken en bereid zijn om hun inzichten te delen. Onbevooroordeelde inzichten en voorzien van eerlijke argumenten. Zo kunnen we samen bijleren.

de haan 7 okt. 15

14:52 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.