08-10-15

nucleaire dreiging?

nucleaire dreiging?

 

Alarmerend bericht in DM vandaag: Moldavische bendes willen nucleair materiaal leveren aan IS opdat de ‘ongelovige honden’ van de USA kunnen aangevallen worden. Direct gevaar zie ik niet: voor zover ik weet beschikt IS niet over de raketten om eventueel een atoombom te lanceren.

Hoe deze dreiging het hoofd te bieden? Ik geloof niet in bombardementen: die maken te veel burgerslachtoffers waardoor de haat jegens al wie bombardeert enkel zal toenemen. Grondtroepen zijn volgens mij al evenmin aangewezen: het gaat om een guerrilla en die is met een regulier leger moeilijk te verslaan.

De derde weg is de toevoer afsluiten, de toevoer van geld en wapens. Dit vergt een strenge grenscontrole en de medewerking van landen zoals Iran en Saoudi-Arabië. Vooral S-A is een ‘schurkenstaat’ en tevens de rijkste klant van de Westerse wapenindustrie en als het Westen niet meer zou leveren (in ruil voor olie) dan staan Rusland en China wel klaar.

Daarom hebben we een VN-ingrijpen nodig met inbegrip van al deze landen: zij moeten samen de grenzen bewaken van de gebieden die in handen zijn van fanatieke terroristen en daarmee bedoel ik zowel IS als de Taliban. Het is nu aan de Veiligheidsraad om de noodzakelijke initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren.

 de haan 8 okt. 15

10:00 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Water en vuur verenigen lijkt me eenvoudiger dan al die VN-veiligheidsleden bij elkaar te brengen. De relatie Rusland-VS is verziekt geraakt door Syrië en Oekraïne en door de inmenging van de VS heeft men ook China en India op stang gejaagd.
Obama en Clinton hebben samen met Bush Jr meer schade aangericht in het midden-Oosten dan de andere naties samen.

Gepost door: erwin | 08-10-15

De commentaren zijn gesloten.