09-10-15

vechtende vluchtelingen 2

Je moet een fanatiek aanhanger zijn van Theo Francken om er Sijsele en een ander asielcentrum bij te sleuren.

Wie van ons kent deze mensen, wie kan inschatten wat een oorlogstrauma met iemand aanricht???

Bovendien: wie heeft men bij elkaar gestoken: soennieten en sjiieten? Dat is om problemen vragen.

21:13 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

gezien dit betrekking heeft op mijn reactie, wil ik graag hier even op antwoorden.

Met alle respect, maar ik heb nergens beweerd dat ik deze mensen ken. Ik zeg ook niet dat deze mensen geen trauma's kunnen hebben, integendeel velen zullen allicht getraumatiseerd zijn. Ik vind dan ook dat deze mensen psychische en sociale begeleiding nodig hebben. Ik denk dat dit ook gebeurt, al zal het momenteel ongetwijfeld nog (te) beperkt zijn.
IK weet niet of het zo is dat men soennieten en sjieten bij elkaar gestoken heeft, maar zelfs als dat zo is dan zullen ze toch moeten leren dat er hier geen religieus geweld geduld kan worden. Ik denk namelijk dat soennieten en sjieten elkaar in de toekomst wel nog zullen ontmoeten in ons land, eens ze erkend zijn en niet meer in een vluchtelingenkamp zitten. In een land waar je serieuze problemen kan krijgen als je een inbreker gewelddadig aanpakt, kan het toch niet de bedoeling zijn dat we geweld omwille van religieuze motieven door de vingers gaan zien?
Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we religieuze conflicten gaan importeren en zelfs gaan tolereren?
Ik beweer nu niet dat u daarvoor pleit, maar uw uitspraak stelt me toch niet geheel gerust...

Ik heb inderdaad verwezen naar Sijsele en andere asielcentra omdat zich daar ook problemen voordoen en daar het argument van de F16's alleszins niet kan gelden.

Tot slot ben ik geen 'fanatiek aanhanger' van Francken. Hij heeft hier en daar foutjes gemaakt, af en toe wat te emotioneel gereageerd. Maar over het algemeen denk ik inderdaad dat hij deze vluchtelingencrisis, binnen de grenzen van het mogelijke, goed heeft aangepakt. Vooreerst heeft hij internationale afspraken gerespecteerd en gezorgd dat iedere 'vluchteling' (pre-) opvang gekregen heeft. De eerste dagen was het weliswaar improviseren, maar niemand (ook niet degenen die in tenten sliepen) heeft buiten moeten slapen. Dat was in het verleden, toen er veel kleinere vluchtelingenstromen waren, niet altijd het geval.
Ten tweede heeft hij in de mate van het mogelijke geprobeerd om het aantal vluchtelingen in België te beperken, onder meer door op EU-niveau te pleiten voor een betere spreiding, door ontradingscampagnes, inzetten op terugkeer van niet-erkende vluchtelingen en een erkenningsstop van 'twijfelachtige' aanvragen (zoals uit Bagdad). Hij pleit ook voor tijdelijke erkenning (net als John Crombez overigens)
Ik begrijp en respecteer dat u geen voorstander bent van die aanpak en dat u liever zou hebben dat er meer mensen (allicht blijvend) erkend zouden worden. Ikzelf, en met mij een groot deel van de bevolking, is daar echter geen voorstander van en dat is volgens mij mede de reden waarom Francken zijn populariteit stijgt. Al zal dat ook wel te maken hebben met het feit dat hij de laatste tijd vaak in beeld gekomen is. 'Onbekend maakt onbemind', geldt zeker in de politiek. Overschat de interesse van veel mensen in politiek niet. Zijn populariteit stijgt niet noodzakelijk enkel omwille van zn' ideeën. Sommige mensen stemmen misschien voor hem omdat ze hem sympathiek, betrouwbaar, menselijk (denk bv aan z'n uitspraak dat hij zelf een zoontje van die leeftijd heeft...), ... overkomen vinden. Wie weet vinden sommige vrouwen hem charmant of knap... Zijn stijgende populariteit heeft allicht dus ook deels met dergelijke zaken te maken.

Gepost door: demos | 09-10-15

De commentaren zijn gesloten.