09-10-15

voorzichtige trend

voorzichtige trend

 

Volgens een nieuwe peiling zakt het vertrouwen in de federale regering naar 4,9 op 10 gezien voor heel het land. In Wallonië slechts 4,2 op 10 en dat is niet verwonderlijk: de Walen zijn altijd strijdbaarder geweest dan de bravere Vlamingen en de PS is veel sterker dan onze SP.A.

NVA blijft in Vlaanderen veruit de populairste maar ze zakken toch al lichtjes net als in andere peilingen. De vraag is of ze opnieuw gaan winnen wanneer ze de communautaire toer op gaan?

Binnenkort krijgen we een nieuwe begroting en een aanpassing van het beleid: wellicht alweer op de kap van de gewone burger en de kleine man.

Tweede vraag is dan ook: hoelang zal ook de ‘brave’ Vlaming dit blijven pikken, denk aan de verhoging van de BTW op elektriciteit.

Theo Francken maakt een forse sprong in de populariteitstest en dat is evenmin verbazingwekkend: hij is een handelaar in angst en andere buikgevoelens en daarmee scoor je altijd. Want de gemiddelde burger is niet ofwel slecht geïnformeerd. Denk aan het incident in Florennes (een vechtpartij) waarover Francken wist te melden dat de vluchtelingen eens dankbaar mogen zijn: ‘er zijn grenzen aan onze gastvrijheid’. De waarheid is dat het asielcentrum in Florennes vlak bij de militaire basis ligt en de F16’s zorgen voor paniek onder de vluchtelingen: die dragen een oorlogstrauma met zich mee, leven in containers en zijn meer dan gestresseerd . Een lezeres vond op Wikipedia een gelijkaardige scène: Belgische vluchtelingen in het Nederlandse Zeist begonnen met elkaar te vechten met 8 doden als gevolg. Hebben de Nederlanders toen ook gezegd dat er grenzen aan hun gastvrijheid waren???

Kortom Francken haalt succes op basis van leugens en van onwetendheid.

In het algemeen durf ik de enquête positief te noemen: een ommekeer lijkt op gang te komen. Het is volgens mij hoogst onzeker of in 2019 we opnieuw een rechtse regering zullen krijgen.

de haan 9 okt. 15

18:39 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

"Theo Francken maakt een forse sprong in de populariteitstest en dat is evenmin verbazingwekkend: hij is een handelaar in angst en andere buikgevoelens en daarmee scoor je altijd. Want de gemiddelde burger is niet ofwel slecht geïnformeerd. Denk aan het incident in Florennes (een vechtpartij) waarover Francken wist te melden dat de vluchtelingen eens dankbaar mogen zijn: ‘er zijn grenzen aan onze gastvrijheid’. De waarheid is dat het asielcentrum in Florennes vlak bij de militaire basis ligt en de F16’s zorgen voor paniek onder de vluchtelingen: die dragen een oorlogstrauma met zich mee, leven in containers en zijn meer dan gestresseerd . (...) Kortom Francken haalt succes op basis van leugens en van onwetendheid."

In Sijsele zijn er nochtans geen F16's
zie http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150925_01887099
en in Ellwangen bij mijn weten ook niet
http://www.telegraaf.nl/buitenland/24497240/__Massale_vechtpartij_onder_vluchtelingen__.html

Gepost door: demos | 09-10-15

http://www.knack.be/nieuws/wereld/opnieuw-vechtpartijen-in-duitse-vluchtelingencentra/article-normal-615201.html

ook te wijten aan F16's?

Ik beweer niet dat elke vechtpartij moet gezien worden als een gebrek aan dankbaarheid, ik denk trouwens ook niet dat Francken zoiets letterlijk gezegd heeft n.a.v. een vechtpartij maar wel n.a.v. klachten over het eten. Hij zegt dit ook niet over alle vluchtelingen maar wel specifiek over degenen die voor problemen zorgen.
En ja, de omstandigheden zullen niet ideaal zijn, dat er dan al eens een vechtpartij kan uitbreken is te begrijpen en hoeft niet meteen een drama te zijn of gezien te worden als een teken van ondankbaarheid.
Maar anderzijds is het toch wel zo dat de vluchtelingen - dankzij onze gastvrijheid - hier nog altijd veel beter af zijn dan in de vluchtelingenkampen in Libanon of Turkije. Bepaalde omstandigheden mogen dan ook niet gebruikt worden om (groeps)geweld goed te praten, want geweld kan in onze samenleving niet, en al zeker niet als dit om religieuze redenen zou blijken te zijn (zoals in Duitsland bij sommigen het geval is)
http://www.knack.be/nieuws/wereld/opnieuw-vechtpartijen-in-duitse-vluchtelingencentra/article-normal-615201.html. Die lijn moet duidelijk getrokken worden.

Gepost door: demos | 09-10-15

U draait de cijfers weer volledig in uw richting.

Er is maar één waarheid: de N-VA verliest 1 procentje en behoudt haar monsterscore. Gelukkig maar. Het is ondertussen duidelijk wat twintig jaar socialistisch beleid heeft aangericht. Zij zakken nog meer dan ze al gezakt zijn: ook hier weer, gelukkig maar.

En nogmaals: er komt zeker een (extreem) rechtse regering de volgende keer. Ons land is nog nooit zo degelijk, spaarzaam en correct bestuurd geweest.

Jorn Verhellen

Gepost door: Jorn Verhellen | 10-10-15

De commentaren zijn gesloten.