10-10-15

nieuwe begroting

de nieuwe begroting

 

Premier Michel is apetrots op zijn nieuwe begroting. ‘Wij doen het niet met slogans,’ zegt hij, ‘maar met concrete maatregelen.’

De vraag is welke maatregelen? Men beweert ongezonde producten te ontraden door ze lichtjes duurder te maken, zoals 1 cent op een blikje cola. Geloven die kwasten werkelijk dat ze op die manier een verandering in de consumptie kunnen bereiken?

Allerlei zaken worden onmiddellijk duurder, de verhoging van de nettolonen voor de lagere inkomens wordt in het vooruitzicht gesteld en zal misschien ooit wel eens gebeuren als er geld voor is.

Maar er is geen geld volgens deze regering: waarom anders voeren ze een besparingsbeleid???

Kortom, dit is een begroting van het grote volksbedrog opgemaakt door een stelletje leugenaars die hun eigen leugens nog geloven ook.

 de haan 10 okt. 15

20:27 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

"Geloven die kwasten werkelijk dat ze op die manier een verandering in de consumptie kunnen bereiken?"

Natuurlijk niet, mochten ze daarin geloven zouden ze het niet invoeren, want dan zouden ze geen extra inkomsten kunnen begroten (waar het hen wel vooral om te doen is).

"Maar er is geen geld volgens deze regering: waarom anders voeren ze een besparingsbeleid???"

Misschien om eerst voor een structureel budgettair evenwicht te zorgen en vervolgens ruimte te creeëren om nieuwe uitgaven te doen en/of belastingen te verlagen (bv. de beloofde schrapping van de 30% tariefvoet). Dat lijkt me geen onlogische volgorde. Beter zo dan omgekeerd (zoals in het verleden wel eens het geval was).

Gepost door: demos | 10-10-15

Het budgetair tekort is een mythe. Dat merk je elke keer er een onverwachte uitgave komt waarmee je politiek kan scoren, zoals steun bij een humanitaire ramp. Het is theater, net als de nachtelijke onderhandelmarathons. Er is geld. Er is enkel onenigheid over wie het krijgt.

Gepost door: zerp | 11-10-15

De commentaren zijn gesloten.