11-10-15

De Standaard of De Morgen

De Standaard of toch De Morgen?

 

Onlangs heb ik met tegenzin mijn abonnement op DM verlengd met 2 jaar: dat is goedkoper. Aan de redactie heb ik mijn tegenzin uitgelegd, onder meer wat betreft de belachelijk kleine lezersrubriek. Ik zie niks van verandering. Ik heb er wel aan toegevoegd dat er bijna elke dag een tekst in staat die mij kan inspireren.

Mijn vriend de schilder probeert mij te overtuigen om over te stappen op DS. Ik heb een zaterdagabonnement genomen en moet hem gelijk geven: de zaterdageditie van DS is stukken interessanter dan die van DM. Neem nu deze zaterdag: alleen al voor het interview met Thomas Piketty zou je die krant in huis moeten halen. Je zal nog scherper beseffen wat voor eigenzinnige knoeiers ons land besturen.

Daarnaast heb je die lijstjes van de telefonische enquête die DS samen met de VRT heeft gevoerd. In de populariteitspoll staat ‘ons Maggie’ afgetekend op kop: ik vraag me af waarom? Ze is minister van gezondheid, ziet er zelf allesbehalve gezond uit en wat heeft ze al bereikt inzake gezondheidszorgen?

Op 5 staat Hilde Crevits, Vlaams minister van onderwijs: als er nu één departement is in Vlaanderen dat mismeesterd wordt dan toch wel onderwijs. Denk onder meer aan haar inclusieve onderwijs dat je reinste waanzin is: ik voorspel dat een volgende minister van onderwijs deze dwaasheid onmiddellijk zal moeten terugschroeven of zelfs helemaal afschaffen.

Dit zou ik in een lezersbrief kunnen opstellen en die versturen naar DS. Maar dat betekent kritiek op hun onderzoeksmethode en ik twijfel er sterk aan of ze die kritiek wel zullen dulden. Daarom zet ik deze tekst maar op mijn blogs.

de haan 11 okt. 15

18:35 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

"Op 5 staat Hilde Crevits, Vlaams minister van onderwijs: als er nu één departement is in Vlaanderen dat mismeesterd wordt dan toch wel onderwijs. Denk onder meer aan haar inclusieve onderwijs dat je reinste waanzin is: ik voorspel dat een volgende minister van onderwijs deze dwaasheid onmiddellijk zal moeten terugschroeven of zelfs helemaal afschaffen."

Daar ben ik het nu eens volledig mee eens. Als iemand met een beperking (eventueel met wat ondersteuning) kan meedraaien in het gewoon onderwijs, is dat natuurlijk een goeie zaak. Maar voor veel leerlingen met een beperking is dat gewoon niet haalbaar. Die leerlingen naar het gewoon onderwijs sturen, komt niemand ten goede (noch henzelf, noch de medeleerlingen). One size fits nobody.

NB: het M-decreet werd wel goedgekeurd door de vorige regering, met Pascal Smet (SP.A) als minister van onderwijs. http://www.pascalsmet.be/articles/onderwijs/meer-inclusief-onderwijs

Gepost door: demos | 14-10-15

Inderdaad, one size fits nobody. En ja het inclusief onderwijs is niet alleen een enorme belasting voor het onderwijzend personeel maar ook voor de klasgenootjes van zo’n minder-valide kind. Anderzijds de massa Nederlandsonkundige eerstejaars die onze lagere scholen bevolken is volgens mij een even groot zoniet groter probleem.

Gepost door: Marie | 15-10-15

De commentaren zijn gesloten.