12-10-15

Erdogan

Turkije: onze bondgenoot???

 

Het VRT-journaal van 19 uur op maandag 12 oktober was van die aard dat ik niet goed weet waar te beginnen. Laat mij er één item uitpikken: de feiten in Ankara en in heel Turkije en het bezoek van Erdogan aan Charles Michel.

In mijn ogen is Erdogan een dictator en een moslimfundamentalist. Hij maakt de erfenis van Atatürk te schande. Die voorzag een seculiere samenleving, Erdogan dringt de islam op. En hij is het tegendeel van een democraat: hij maakt de persvrijheid onmogelijk. Daarbovenop komt zijn behandeling of mishandeling van de Koerden, denk aan zijn bombardementen op Koerdische strijders in Syrië. Deze strijders zijn noodzakelijk om zowel IS te bekampen als de bloederige dictatuur van Assad.

En dan in Brussel: vragen mochten niet worden gesteld, de veiligheidsdiensten van Michel grepen in. En het gebeuren mocht niet gefilmd of uitgezonden worden.

In wat voor apenland leven wij: is dit land nog een democratie? En dat allemaal omdat Turkije een NATO-bondgenoot is. Ik heb het al eerder geschreven: de NATO moet ontbonden worden en vervangen door een UNO-vredesmacht. Uiteraard met een Veiligheidsraad waarin het vetorecht is afgeschaft. Ik zie geen andere oplossing.

Nu zit onder meer ons land diep in de stront: als je klaar staat om Turkije militair bij te springen dan ben je medeplichtig aan de wandaden van dat land.

Als Belg schaam ik me dood.

 de haan 12 okt. 15

20:07 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.