12-10-15

tax shift

Al wie onder de indruk is van het gegoochel met cijfers door Michel en zijn companen , verwijs ik graag naar het artikel van Michel Maus in DM. Deze specialist noemt het 'een tax shift van de gemiste kansen'. Ik vind dit nog zeer beleefd gezegd: in mijn ogen is het puur volksbedrog.

13:03 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

het is misschien een gemiste kans in die zin dat Open VLD en N-VA nog veel verder en grondiger zouden hervormd hebben, mochten ze kunnen. Maar zij moeten ook rekening houden met de belangengroepen (in bijzonder de vakbonden) en met hun coalitiepartners CD&V en MR. Er is dus een verschil tussen wat in een partijprogramma staat en wat als regering kan uitgevoerd worden.
Niettemin vind ik dit een stap in de goede richting: bepaalde lasten op consumptie worden verhoogd, alsook op kapitaal (denk bv. aan de verhoging van de roerende voorheffing naar 27% en de speculatietaks) terwijl de lasten op arbeid (vooral voor de lagere inkomens) eindelijk geleidelijk zullen verlagen.
De socialisten spreken al 20 jaar van lagere lasten op arbeid. Nu het gerealiseerd zijn de eerste die kritiek hebben ..... (juist ja)
Dat sommige mensen misschien geen baat zullen hebben bij deze tax shift kan best zijn (al zal dit dan vaak aan hun eigen consumptiegedrag liggen), maar als je lasten op arbeid wil verlagen moet je nu éénmaal elders inkomsten zoeken.

"Ik vind dit nog zeer beleefd gezegd: in mijn ogen is het puur volksbedrog."

Nergens heeft de regering gezegd dat de mensen nu al onmiddellijk meer geld zullen overhouden. Ze zeggen duidelijk dat de lasten op arbeid geleidelijk en stapsgewijs verlaagd zullen worden. We houden hen aan hun belofte. Als ze die waarmaken is het geen volksbedrog, anders wel.

Gepost door: demos | 12-10-15

De commentaren zijn gesloten.