21-10-15

bloedbroeders

de bloedbroeders Assad en Poetin

 

Voor het eerst sedert het uitbreken van de burgeroorlog heeft dictator Assad zijn stuk Syrië verlaten. Dit om zijn bloedbroeder tsaar Poetin te bedanken voor zijn bombardementen die alweer vooral aan burgers het leven hebben gekost. Poetin antwoordde dat hij de dictator verder zal blijven steunen, ook met politieke middelen.

Het basisargument van beide heren: zonder Assad zou IS al voor de poorten van Rusland en Europa staan. Pure bangmakerij dus.

Ik heb het al meermaals geschreven dat er slechts één probaat middel is: snij de toevoer van IS af, hun toevoer aan geld en wapens.

Maar wij kopen hun olie en verder worden ze gesponsord door rijke Golfstaten die wij als onze bondgenoten beschouwen. Duidelijk gezegd: onze hypocrisie maakt ons in grote mate medeplichtig aan het oprukken van IS.

Hoe dit kan gekeerd worden, weet ik niet zo gauw: hoe bestrijd je hypocrieten? Meestal hebben ze de media in handen of onder controle. Gelukkig zijn er bij ons uitzonderingen: ik vond de journaals zowel van VTM als van VRT vandaag zeer veelzeggend – voor wie ernaar wil luisteren natuurlijk.

Aan de oorlog in Vietnam is een einde gekomen dankzij de onverzettelijkheid en uitzonderlijke moed van het Vietnamese volk, maar ook dankzij de golf van protestmanifestaties in heel de wereld, ook in de USA zelf.

Waarop wacht men vandaag om iets gelijkaardigs te ondernemen en de leugens aan de kaak te stellen?

 de haan 21 okt. 15

19:45 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.