25-10-15

Amozonewoud Avaaz

Beste vrienden,

Een prachtig afgelegen stuk van het Amazonewoud wordt bedreigd -- uitgestrekte stukken ongerept land met jaguars, poema's en een overvloed aan flora en fauna zou verwoest kunnen worden door illegale cocatelers en houtkappers. Maar met één pennenstreek kan de Peruaanse minister-president het gebied redden door er een nationaal park van te maken.

Het wetsvoorstel om het woud te beschermen ligt op zijn bureau en premier Cateriano is aan het overwegen om zijn handtekening eronder te zetten -- maar zolang hij dat niet doet, wordt elk uur meer van deze schat verwoest. Als hij stelling neemt tegen deze illegale vernietiging, zou zijn leiderschap anderen kunnen inspireren om de planeet te beschermen. Hij zou de geschiedenis in kunnen gaan als rolmodel, maar het is aan ons om ervoor te zorgen dat hij dat weet.

Activisten in Peru zeggen dat Cateriano tot actie aangezet kan worden als hij weet dat de hele wereld achter hem staat. Milieuactivisten en inheemse groepen strijden al twintig jaar voor bescherming van dit gebied. Laten wij vanuit Avaaz het beslissende zetje geven. Klik om de petitie te ondertekenen, en Avaaz zal het rechtstreeks afleveren bij de minister-president:


https://secure.avaaz.org/nl/sierra_del_divisor_loc/?bXtGU...

De Sierra del Divisor is een uniek deel van het Amazonegebied. Veel inheemse Peruaanse gemeenschappen zien het als hun thuis, en er zijn maar weinig plekken op aarde met een grotere biodiversiteit. Maar de tijd dringt. Het wordt door illegale houthakkers, goudzoekers en cocatelers verwoest, en er doen nu geruchten de ronde over wegenbouw en olie- en gasoperaties die het gebied verder zouden kunnen bedreigen.

Volgens sommigen zal het niet genoeg zijn om van de Sierra del Divisor een nationaal park te maken, en zal de illegale ontginning gewoon doorgaan. Maar je kan een nationaal park vergelijken met een open kraan. Zodra je deze opendraait, blijven de mankracht, de financiële middelen, de strengere regelgeving en de inspecties eruit stromen.

We zijn er bijna: sinds 2006 is er een gecoördineerde campagne van natuurbeschermers, inheemse gemeenschappen, ambtenaren en de particuliere sector die samen van de Sierra del Divisor een beschermd gebied proberen te maken. Nu is het eindelijk zover -- een handtekening is het enige wat nodig is. Klik om de petitie te tekenen -- laten wij Cateriano duidelijk maken dat de hele wereld dit belangrijk vindt, en wil dat hij onze held wordt:

https://secure.avaaz.org/nl/sierra_del_divisor_loc/?bXtGU...

De Avaaz-gemeenschap komt keer op keer op voor de bescherming van onze bossen -- vorig jaar hebben tienduizenden van ons een donatie gedaan om een gebied te kopen en beschermen waar veel van de laatste orang-oetans op aarde leven. Laten wij de premier van Peru nu een duidelijk signaal geven dat de wereld op de bescherming van dit majestueuze land aan het wachten is.

Met hoop en vastberadenheid,

Riccardo Maria Paz, Oscar, Alice, Luis, Caro en het hele Avaaz-team.

09:12 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.