25-10-15

legaliseer cocaïne

Vranckx op zaterdag

 

Rudy Vranckx toont de meest afschuwelijke beelden of confronteert ons met de meest wanhopige getuigenissen. Meer niet. Daarom is hij in mijn ogen maar een halve journalist: een echte journalist zal de wegen aanwijzen waar een oplossing mogelijk zou zijn.

Vandaag ging het over de talloze jonge vrouwen die in Mexico verdwijnen en van wie slechts nauwelijks herkenbare resten worden teruggevonden. De macht aldaar is in handen van corrupte bestuurders en vooral van de cocabendes of kartels.

Nochtans ligt één remedie voor de hand: legaliseer cocaïne. De prijs zal dalen en zo wordt het product voor gangsters minder interessant.

Maar wij focussen ons op schone steden zoals de burgemeester van Antwerpen: indien zijn stad cocavrij is dan is het probleem voor hem opgelost. Aan al die Mexicaanse meisjes denkt hij niet want nooit heeft BDW uitgeblonken door een ruime visie. Ik hoef hier niet aan toe te voegen: en heel zijn partij. Want BDW is zijn partij en omgekeerd.

Toch is het niet ondenkbaar dat er ruimere geesten binnen de NVA aanwezig zijn. Doch wij horen of lezen ze niet. De partij kan enkel repressief denken.

Onder meer deze bekrompen repressieve attitude is voor mij een reden om de NVA uit te spuwen.

de haan 24 de haan.

00:04 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik vind het eigenlijk wel schokkend dat u als 'opvoeder' en'pedagoog' ervoor lijkt te pleiten om cocaïne te legaliseren en daar terug een partijpolitieke dimensie aan geeft door er de N-VA bij te sleuren... Het gaat hier wel om mensen hé, niet om partijpolitieke spelletjes. Hebt u ooit al eens een cocaïneverslaafde van dichtbij gezien? Weet u wel wat dat betekent en welke gevaren dat inhoudt voor die persoon en zijn omgeving?
Dus de overheid zou dan moeten zeggen: doe maar, wij vinden dit aanvaardbaar! Volledig zelfbeschikkingsrecht op dit vlak dus. Maar als deze verslaafde dan gezondheidsproblemen krijgt of moet afkicken dan is het wel de gemeenschap die ervoor moet opdraaien. Een cocaïneverslaafde gedraagt zich ook roekelozer en agressiever (bv. in het verkeer) wat ook een groter gevaar voor anderen betekent.
Er zijn dus genoeg redenen om dat goedje te verbieden. Gelukkig is dat ook het geval in België en mede daardoor is het cocaïnegebruik beperkt. Laat je het zomaar toe, dan gaan er het natuurlijk meer mensen gaan gebruiken, ook in het openbaar. Dan maak je het maatschappelijk immers aanvaardbaar.
Is verbieden alleen voldoende? Nee, er is meer nodig dan dat, maar het is wel noodzakelijk.

ik ben ook geen voorstander van zuivere repressie om de repressie, een cocaïnegebruiker moet bv niet meteen een gevangenisstraf krijgen, hij moet vooral begeleid en geholpen worden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat cocaïnegebruik zomaar zou moeten mogen en kunnen.

Gepost door: Voeder Op | 25-10-15

De commentaren zijn gesloten.