27-10-15

Wilfried van Daele

Wilfried van Daele in De Afspraak van dinsdag 27 oktober

 

Ik heb altijd een groot vertrouwen gehad in mijn dorpsgenoot Wilfried van Daele (nu NVA). Hij is bijzonder intelligent en koestert de juiste groene en sociale idealen.

Doch van bij het begin heb ik hem gezegd dat hij voor de verkeerde partij had gekozen: met deze idealen is zijn natuurlijke biotoop onze Groene partij en ook binnen Groen had hij carrière kunnen maken.

Vandaag zit hij als woordvoerder en deskundige van de NVA bij Bart Schols in De Afspraak. Het onderwerp is het klimaatcompromis dat Joke Schauvliege heeft goedgekeurd, zeer tegen de zin van onze nationalisten.

Wat is het slotargument van Wilfried: willen we dan dat al die grote bedrijven uit Vlaanderen wegtrekken en naar landen gaan waar geen milieunormen gelden?

Ik stel dan de vraag of Vlaanderen aan onze bedrijven en aan de grote multinationals zo weinig te bieden heeft dat wij moeten ingaan op deze chantage? Ik dacht dat onze Vlaamse arbeiders tot de productiefste ter wereld behoren, Vlaanderen is goed gelegen en dies meer.

Wat Vandaele doet is eigenlijk zijn grote baas BDW napraten die ooit heeft gezegd: ‘mijn echte patroon is VOKA’. Duidelijk gezegd: de NVA staat in dienst van de grote bedrijven. En dan is het niet verwonderlijk dat deze partij bereid is om in te gaan op alle eisen van deze bedrijven. Hoe grillig en onrechtvaardig die ook mogen zijn.

En dan heeft Van Daele de mond vol over rechtvaardigheid.

 de haan 27 okt. 15

21:07 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat Van Daele gezegd heeft over het klimaatakkoord heeft vooral betrekking op de verdeelsleutel tussen de gewesten en dit lijkt me een terechte kritiek. Zie
http://www.canvas.be/video/de-afspraak/najaar-2015/dinsdag-27-oktober-2015

Verder is het Joke Schauvliege (bij mijn weten nog altijd CD&V...) die binnen de Vlaamse Regering hoofdverantwoordelijke is voor het klimaat- en milieubeleid en die in het kader hiervan subsidies toekent aan de bedrijven.

Gepost door: demos | 28-10-15

De commentaren zijn gesloten.