30-10-15

bekeerling op defensie

een bekeerling op defensie?

 

Naar aanleiding van de asielcrisis blijkt minister Vande Put (NVA) te willen ingaan op het verzoek van zijn partijgenoot Francken om meer soldaten en kazernes klaar te houden voor de opvang.

Erg veel moeten we ons daarbij niet voorstellen: het zou gaan om 100 soldaten.

En daarmee sluit Vande Put aan bij het beleid van André Flahaut (PS) die ferm de nadruk legde op humanitaire taken zoals mijnenruimen in Zuid-Libanon en allerlei transporten met onze C130’s.

Zijn opvolger, Pieter De Crem (CD&V)  heeft daaraan een einde gemaakt en opnieuw de kaart getrokken van de oorlog. Ik heb toen Pieter De Crem een zolenlikker van het Pentagon genoemd omdat hij grote aspiraties had en wellicht ooit secretaris-generaal van de NATO wou worden. En iedereen weet dat je zo’n post niet bereikt zonder de steun van Big Brother USA.

Vande Put zat of zit tot nog toe op de lijn De Crem, en hij zal nooit toegeven bij zijn bekering geïnspireerd te zijn door Flahaut: de Waalse socialisten zijn immers de bloedvijand van onze nationalisten.

In elk geval moet ik het evangelie citeren: ‘er zal meer vreugde zijn in de hemel om een teruggekeerd schaap, dan om honderd die nooit het spoor bijster zijn geraakt’. (vrije weergave)

staf de wilde, de haan 30 okt. 15

13:59 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

"Naar aanleiding van de asielcrisis blijkt minister Vande Put (NVA) te willen ingaan op het verzoek van zijn partijgenoot Francken om meer soldaten en kazernes klaar te houden voor de opvang.
Erg veel moeten we ons daarbij niet voorstellen: het zou gaan om 100 soldaten.
En daarmee sluit Vande Put aan bij het beleid van André Flahaut (PS) die ferm de nadruk legde op humanitaire taken zoals mijnenruimen in Zuid-Libanon en allerlei transporten met onze C130’s."

Dus omdat het Belgische leger nu helpt bij de opvang van asielzoekers, zou Vandeput zijn beleid aansluiten bij dat van André Flahaut? Vreemde redenering vind ik dat...
Vandeput heeft van bij de aanvang aandacht gehad voor humanitaire taken van het leger. En het feit dat het leger wordt ingezet bij de opvang van asielzoekers heeft volgens mij vooral te maken met de uitzonderlijke omstandigheden (een ongezien aantal personen moet opgevangen worden) en dat men hierbij alle krachten (dus ook het leger) maximaal wil inzetten. Ook het gegeven dat Francken en Vandeput van dezelfde partij zijn, zal hierbij wel één en ander vergemakkelijkt hebben.

"Vande Put zat of zit tot nog toe op de lijn De Crem"

Vandeput legde van bij aanvang al andere accenten dan De Crem en heeft ook een heel andere persoonlijkheid. Een gelijkenis is natuurlijk wel dat ze beiden rekening moeten houden met de militaire macht van de VS (welke Belgische defensieminister zou dat niet moeten doen?). Maar VDP (en zijn partij) staat en stond van bij aanvang bijvoorbeeld terughoudend tegenover een (Europees) militair ingrijpen in Syrië. Ook Bart De Wever heeft zich in die zin duidelijk uitgelaten.

Gepost door: demos | 30-10-15

De commentaren zijn gesloten.