07-11-15

BDW een god

BDW vervolg

 

Een lezer op Skynetblogs zegt of schrijft in een antwoord op vorige tekst dat BDW voor een aantal mensen ‘bijna een God’ is geworden. Dat lijkt me zeer correct: de NVA heeft alles van een sekte. Zoals het aanbidden van een Führer, het kritiekloos slikken van al zijn uitspraken en een frontvorming tegen al wie een andere mening laat horen. Die wensen ze de hel en de verdoemenis toe.

Soms gebeurt het dat iemand ongewild de waarheid blootlegt.

de haan 7 nov. 15

20:51 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

"Zoals het aanbidden van een Führer, het kritiekloos slikken van al zijn uitspraken en een frontvorming tegen al wie een andere mening laat horen. "

Alsof (extreem-)links geen front vormt tegen wat zij als nationalistisch of racistisch beschouwen.
Verschil tussen BDW en sommigen ter linkerzijde is dat de BDW tenminste de vrije meningsuiting van de linkerzijde tolereert.

Gepost door: demos | 07-11-15

@Staf Verret. BDW zegt wat u wilt horen. Hij is een profeet (van een bepaald mens- en wereldbeeld) en u ben zijn 'believer'. Dat is uw goede recht, maar het blijft een ideologische overtuiging, die niet noodzakelijk juister is, of de werkelijkheid beter inschat, dan àndere ideologische overtuigingen. Uiteindelijk zijn de gevaarlijkste ideologen diegenen die hun overtuiging niet meer als dusdanig (h)erkennen, maar ze verwarren met 'gezond verstand'. Vanaf dan zijn andersdenkenden immers niet zomaar mensen met een andere overtuiging, maar mensen die fout zijn (en dus gesanctioneerd mogen of moeten worden).

Gepost door: K. Artman | 07-11-15

@Demos. Dat laatste zegt u ongetwijfeld om te lachen, want als je de manier waarop BDW, als machtigste politicus van België, met de media omgaat - van oekazes tegen kranten die hem niet welgevallig zijn tot de recentste pogingen om de VRT te muilkorven - dan kan je integendeel niet anders dan vaststellen dat de N-VA opnieuw de onderwerping van de media aan de politiek wil, de politisering van de berichtgeving, een nieuwe 'politieke correctheid'. Terug naar af, met andere woorden.

Gepost door: K. Artman | 07-11-15

@K.Artman:
ik had het eigenlijk over De Wever vs de linkerzijde, maar blijkbaar beschouwt u de media dan ook als deel uitmakend van die linkerzijde, en inderdaad: daar valt voor wat betreft sommige media zeker iets voor te zeggen.

Maar goed, dit even terzijde...

Dat De Wever bepaalde media openlijk bekritiseert en hierbij geen blad voor de mond neemt is zeker een feit (of die kritiek terecht is, laat ik best even in het midden, dat zou ons te ver leiden...)
Maar als jij het hebt over 'muilkorven' en 'oekazes' vanwege BDW, kun je daar dan ook concrete voorbeelden van geven? Je kan bezwaarlijk zeggen dat een programma als 'De Afspraak' de spreekbuis van centrum-rechts zou zijn (dat hoeft uiteraard ook niet voor alle duidelijkheid...) .

Wat De Wever alleszins NIET doet, is zijn politieke tegenstanders monddood trachten te maken via rechterlijke weg. Net dat trachten sommigen wel te doen tegenover De Wever.
zie bv.
http://www.knack.be/nieuws/politiek/klacht-wegens-racisme-tegen-de-wever/article-normal-545833.html
En dit kan op sympathie en steun rekenen van een aanzienlijk deel van de linkerzijde. Zie ook de voortdurende pogingen van sommigen ter linkerzijde om de N-VA en het VB over één kam te scheren.

Gepost door: Demos | 08-11-15

Hoewel ik het voortdurend zie gebeuren (u echt niet?) dat BDW zijn macht misbruikt om een vrij podium te krijgen als hij een ballonnetje heeft op te laten of een taboe te lanceren, zonder tegensprekelijk debat (behalve natuurlijk als hij 'een punt' heeft te maken tegen een jonkie als Tom Van Grieken), en een aantal conflicten met verschillende 'niet welgevallige' media erop heeft zitten, heb ik niet echt de tijd om voorbeelden te zoeken die u zouden kunnen overtuigen. (Ik herinner mij alvast een aantal steekhoudende artikels, ik dacht op De Wereld Morgen en/of Apache).

Ik ben zelf absolute tegenstander van juridisering van het ideologische debat (ben ik volgens u dan nog wel links?), en zou dus BDW niet aanklagen op die manier. Maar om het te zeggen met wat altijd zo gemakkelijk uit de mond van onze rechtse vrienden rolt (als het over een ànder soort aangeklaagden gaat): Als hij niets fout doet, moet hij zich geen zorgen maken. En de wet (miv de racismewet) is de wet, ook als hij je niet bevalt.

Gepost door: K. Artman | 08-11-15

De commentaren zijn gesloten.