11-11-15

Antwerpse politie

BDW hoofd van politie

 

Als burgemeester is BDW verantwoordelijk voor het gedrag van zijn politieagenten. Dat nu een 14-jarig meisje beschoten wordt van dichtbij met plastickogels is een meer dan ernstig feit: het kind had net zo goed een oog kunnen verliezen.

Ik heb altijd gezegd dat de NVA een partij is die graag repressief denkt. Een interventie met dit wapen was voorzien tegen zwaar banditisme en van bij het begin waarschuwden experten voor overdrijvingen. Dit is nu gebeurd.

Ik verwijt BDW een fascistoïde mentaliteit: hij is zijn ambt niet waardig. In een normaal land zou hij worden afgezet maar wat wil je: onze minister van binnenlandse zaken is een partijgenoot en een volgeling van BDW.

In elk geval geeft deze gebeurtenis een beeld van wat ons land te wachten staat mocht de NVA het helemaal voor het zeggen krijgen: de mensenrechten zouden aan de lopende band worden geschonden.

Hier wordt bewezen dat de NVA erger is dan het VB: zij dragen een masker dat hen bij velen populair maakt maar in wezen betreft het hier een extreemrechtse partij. Het is aan de democratische partijen om te weigeren met zo’n bende nog samen te werken.

staf de wilde, de haan 11 nov. 15

01:10 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

toen ik eerst las wat er gebeurd was vond ik het optreden van de politie ook buiten proportie. De berichtgeving in kranten als de Standaard met een titel 'Politie schakelt 14-jarig meisje uit met verfkogel' en ondertitel 'Het meisje werd geraakt in de buik en overgebracht naar de spoedafdeling'
werkte dat in de hand. Je zou, als je dergelijke titels leest, bijna gaan denken dat we hier in 'het Wilde Westen' leven en dat de politie zomaar op minderjarige meisjes knalt.
Maar je moet de hele situatie kennen om te kunnen oordelen.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20151110_01964200

De vraag blijft inderdaad wel: had de politie echt niet op een andere manier kunnen optreden? Dat is aan experts om daarover te oordelen.
Nu was ik er niet bij aanwezig, ik weet niet hoe gevaarlijk het gedrag van het meisje was voor zichzelf en haar omgeving. Het belangrijkste vind ik nog altijd dat alles goed afgelopen is en dat het meisje er enkel een blauwe plek aan overhoudt.

NB: toch nog een drietal vragen.
1) Wat waren de reacties geweest indien de politie niet had ingegrepen en het meisje zichzelf ernstig had verwond?

2) Het betrof een Syrisch meisje. Dat maakt het incident natuurlijk niet minder erg (dat spreekt voor zich, maar voor alle duidelijkheid zeg ik het toch maar...) . Maar zouden er in jeugdinstellingen nog nooit gelijkaardige incidenten geweest zijn waarbij de politie opgeroepen wordt? (weliswaar misschien zonder het gebruik van een verfkogel)
Had de media er evenveel aandacht aan besteed als het een autochtoon meisje was geweest en hadden sommigen ter linkerzijde toen even furieus gereageerd?

3) Tot slot nog een vraag mbt de toon van de berichtgeving in kranten als de Standaard.
De onmacht van de jeugdinstelling en de miserie van een 14-jarig (Syrisch) meisje gebruiken en breed uitsmeren als sensatiemiddel, om de publieke opinie iets doen 'slikken' en de politie - en bij uitbreiding uiteindelijk vooral de burgemeester van Antwerpen - een slechte naam te bezorgen. Hoe ethisch is dat van 'De Standaard'?

Gepost door: Demos | 11-11-15

De commentaren zijn gesloten.