11-11-15

wennen aan migranten

wennen aan migranten

 

Ik hoef het niet te herhalen: heel wat mensen verzetten zich tegen de komst van migranten, zelfs als het oorlogsvluchtelingen betreft zoals wijzelf dat waren in het nabije verleden.

De aantallen die in Europa arriveren zijn een peulschil vergeleken bij de aantallen in de diverse regio’s: hier gaat het hooguit om een paar honderdduizend, ginds gaat het om miljoenen.

Bovendien staat ons een nieuwe golf te wachten, met name de klimaatvluchtelingen. Indien de globale opwarming zich doorzet, zullen heel wat landen of gebieden onder water komen te liggen en de bewoners zullen wel moeten vluchten. Zoals steeds: vooral in eigen regio, maar we kunnen het niet uitsluiten dat een niet te voorspellen aantal van hen tot hier zal afreizen.

Daarom zouden we maar beter wennen aan de feiten: migranten zullen blijven toestromen, of we dat nu graag hebben of niet. Ik voorzie een gemengde bevolking want die nieuwkomers zullen een liefdesrelatie aangaan met de zogeheten ‘autochtonen’ en genetisch gezien is dit een verrijking.

Ik steun hierbij onder meer op een voordracht van Groen-kamerlid Wouter De Vriendt, een man die in de regio Oostende nog meer voorkeurstemmen verdient. Hij is voor zijn nog jonge leeftijd zeer wijs en vooruitziend.

de haan 11 nov. 15

11:48 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

"De aantallen die in Europa arriveren zijn een peulschil vergeleken bij de aantallen in de diverse regio’s: hier gaat het hooguit om een paar honderdduizend, ginds gaat het om miljoenen."

Alleen al in Duitsland verwacht men dat er zich dit jaar 1,5 miljoen vluchtelingen aangemeld zullen hebben. (op één jaar tijd) Ongeveer 70% hiervan wordt erkend. In België zullen er voor dit jaar ongeveer 35.000 aanvragen zijn (één aanvraag kan betrekking hebben op meerdere personen)

"Daarom zouden we maar beter wennen aan de feiten: migranten zullen blijven toestromen, of we dat nu graag hebben of niet."

Dat ze zullen blijven toestromen (en zelfs nog meer als nu) kan wel zijn, maar dat zou dan een reden te meer moeten zijn zijn om passend in te grijpen en de Europese buitengrenzen beter te bewaken, zodat men niet langer in eerste instantie naar Europa vlucht.

"Ik voorzie een gemengde bevolking want die nieuwkomers zullen een liefdesrelatie aangaan met de zogeheten ‘autochtonen’ en genetisch gezien is dit een verrijking."

Dat is whisful thinking. Zou zou het idealiter moeten zijn. Diversiteit kan een verrijking zijn, maar helaas is de realiteit in ons land dikwijls anders, vooral m.b.t. niet-westerse allochtonen. Voorbeelden zijn legio...

Gepost door: Demos | 11-11-15

De commentaren zijn gesloten.