11-11-15

zieke geesten

zieke geesten

 

In een reactie op mijn tekst over het Antwerpse politiegeweld schrijft iemand woordelijk: ‘In een islamitisch land zou zo’n meisje worden verkracht en onthoofd…’

Punt één: dit is een soort racisme (het gaat dan wel niet om een ras maar om een godsdienst).

Punt twee: voor zover ik weet staat de sharia zoiets niet toe.

Punt drie: het ene barbarendom praat het andere niet goed. Als ik mijn vrouw zou mishandelen dan geeft dit mijn buurman nog niet het recht om het zelfde te doen met zijn vrouw. In deze veronderstelling moet ik worden opgesloten.

Mijn besluit: er leven zieke geesten onder ons en het spreekt vanzelf dat ik deze reactie onmiddellijk heb verwijderd. Voor waanzin is op mijn pagina of blog geen plaats.

de haan 11 nov. 15

09:58 Gepost door staf de wilde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat dat laatste betreft (het ene barbarendom praat het andere niet goed) kan ik u enkel bijtreden.
Maar of de sharia zoiets niet zou toelaten, durf ik sterk betwijfelen. Bovendien vraag ik mij effectief af hoe dat meisje behandeld zou geweest zijn in islamitische landen. Je kan alle islamitische landen hier uiteraard niet over dezelfde kam scheren: er is nogal een groot verschil tussen pakweg Turkije en Saudi-Arabië. Ik vind die verwijderde uitspraak 'gratuit', ik kan mij vergissen maar ze lijkt me in de meeste gevallen helemaal niet correct te zijn. Je zou in zo'n geval eerst iets moeten onderzoeken voor je er u over kan uitspreken. Maar ik kan mij zeker wel voorstellen dat de behandeling van het meisje in veel islamitische landen, in een gelijkaardig geval, veel harder zou geweest zijn dan bij ons (mogelijk ook met lijfstraffen).
het is wel relevant om te weten hoe men er ginds mee omgaat, mede gezien er hier behoorlijk veel (en steeds meer) moslims wonen.

Wij moeten echter blijven kiezen voor dialoog, elke vorm van politiegeweld moet een ultiem middel blijven, vooral ten aanzien van minderjarigen. Alleen zou het kunnen dat in dit concrete geval dialoog moeilijk was omwille van de taalbarrière: gesteld dat het meisje enkel Syrisch en misschien hoogstens een paar woorden Engels sprak: hoe breng je haar dan toch rede via dialoog?

Gepost door: Demos | 11-11-15

De commentaren zijn gesloten.